RANKA RY

ETELÄ-POHJANMAAN KULTTUURIYHTEISÖ RANKA RY

Yhdistyksen toiminta on tarkoitettu Seinäjoen ja lähialueiden (esim. Lapua, Ilmajoki, Kuortane) asukkaille. Alaikäraja yhdistyksen jäsenille 14 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia tukirankana pienemmille harrastajaryhmille, joilla ei yksinään välttämättä ole riittävästi resursseja suuremman mittakaavan toimintaan. Ranka ry ei ole perinteinen ns. ”yhden asian yhdistys”, vaan pyrkii olemaan yhdistysmaailman kameleontti, joka taipuu moneen.

Ranka ry:n tavoitteena on tuoda yhteen sekä popkulttuurin ilmiöistä että marginaalisemmasta vaihtoehtokulttuurista kiinnostuneita ihmisiä, toisin sanoen toimia samanhenkisten ihmisten ”verkostoitumiskeskuksena”. Kulttuurikollektiivi toteuttaa teematapahtumia ja -iltoja, sekä pyrkii lisäämään harrastajaryhmien näkyvyyttä Etelä-Pohjanmaalla.

Yhdistyksen tärkeimmän osan muodostavat Ranka ry:n hallituksen alaisuudessa toimivat alajaostot (harrastajaryhmät). Nämä alajaostot vastaavat yhdistyksen toiminnan suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta.

Yhdistyksen Discord osoitteessa
discord.gg/fV9XDq5

Yhdistyksen Facebook osoitteessa
facebook.com/kulttuuriyhteiso.ranka

Yhdistyksen Instagram osoitteessa
instagram.com/ranka.ry

ALAJAOSTOT

Elokuvat

Seinäjoen elokuvakerho Raina ry:n toiminta on tällä hetkellä määrittelemättömän pituisella tauolla, koska elokuvien esityspaikkana toiminut Nuorisokeskus on teatteriväen käytössä vielä ainakin vuoden 2019 ajan. Etsimme kuitenkin elokuvista kiinnostuneita ihmisiä muodostamaan asiantuntijaryhmän tällä taiteensaralla. Olit sitten elokuvien viihdekäyttäjä, syvällisempää tietämystä omaava monitaituri tai leffakeräilijä, etsimme juuri sinua!

Kirjallisuus

Maistuuko Ilkka Remes? Elämäkerrat vai fiktio? Romantiikkaa vai tietokirjallisuutta? Olisitko kiinnostunut vetämään lukupiiriä tietylle kohderyhmälle (esim. 25-35-vuotiaat naiset, dekkarien lukijat)? Tai mahdollisesti olla mukana järjestämässä kirjallisuuteen liittyviä teemapäiviä tai tapahtumia?

Sarjakuvat

”Elämässä tärkeintä on lista hämähäkkimiehen vihollisista.” Ehkä ei aivan näin, mutta olet kuitenkin kiinnostunut sarjakuvien maailmasta. Joko sarjakuvista taidemuotona tai tarinankuljetuksen välineenä. Olet ehkä kiinnostunut kapeammasta sektorista (esim. Marvel-supersankarit) tai sitten yleistietämys on hyvinkin laajalta alueelta.

MANGA & ANIME (MAHDOLLISESTI MYÖS COSPLAY)

Sarjakuvaa ja animaatiota nousevan auringon maasta! Oletko kiinnostunut uusimmista hiteistä tai vanhoista klassikoista?
Ranka etsii innokkaita harrastajia täyttämään aukkoa myös tästä popkulttuurin ilmiöstä.

PELAAMINEN (TIETOKONE- JA KONSOLIPELIT)

Olit sitten vanhempi retrokeräilijä tai uusimman NHL-pelin suurkuluttaja, niin tämä on sinulle. Yhdistys kaipaa käyttöönsä mahdollisimman laajaa asiantuntemusta. Itse pelaamisen lisäksi toiminta sisältää myös tiedonvaihtoa eri konsoleiden oikuista, korjaamisesta ja varaosien saatavuudesta.

LAUTAPELIT

Perinteisten lautapelien pyhän kolminaisuuden muodostavat Kimble, Afrikan tähti ja Monopoli. Maailmassa on kuitenkin satoja muitakin lautapelejä. Perehdymme lautapelien maailmaan ja pyrimme löytämään mahdollisimman laajan kirjon erilaisia pelejä.

ROOLIPELAAJAT

Ranka ry:stä löytyy oma ryhmä myös englanninkielisten roolipelien pelaajille (esim. Dungeons & Dragons). Pelinjohtajista tuntuu näissä piireissä olevan jatkuva pula. Ilmoittele, jos olet kiinnostunut tästä harrastuksesta, niin saamme kartoitettua miten laaja pelaajamäärä Etelä-Pohjanmaan alueella vaikuttaa.

MINIATYYRIPELAAJAT

Miniatyyripelaajat (esim. Warhammer, Star Wars X-wing) muodostavat hekin oman pelaajaryhmänsä. Muita peliporukoita suuremman tilan vaativat miniatyyripelaajat kokoontuvat yhdistyksen tiloissa omalla käyttövuorollaan.

LARPPAAMINEN (LIVE ACTION ROLE-PLAYING)

Larppaaminen on roolipelaamista, jossa osallistujat omaksuvat ennalta suunnitellun kuvitteellisen hahmon ja eläytyvät tämän rooliin. Liveroolipelin eli larpin aikana pelaajat toimivat tavalla, jolla hahmo toimisi ja pyrkivät hahmon tavoitteisiin. Yleensä pelin maailman ja hahmot kehittää pelinjohtaja, joka antaa alkutilanteen, mutta ei määrää sitä mitä pelaajat pelissä tekevät. Olit sitten kokenut larppaaja tai vasta harrastuksesta kiinnostunut, yhdistyksestä löydät varmasti tiesi larppaamisen ihmeellisiin maailmoihin.