RANKA RY

ETELÄ-POHJANMAAN KULTTUURIYHTEISÖ RANKA RY

Yhdistyksen toiminta on tarkoitettu Seinäjoen ja lähialueiden (esim. Lapua, Ilmajoki, Kuortane) asukkaille. Alaikäraja yhdistyksen jäsenille 14 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia tukirankana pienemmille harrastajaryhmille, joilla ei yksinään välttämättä ole riittävästi resursseja suuremman mittakaavan toimintaan. Ranka ry ei ole perinteinen ns. ”yhden asian yhdistys”, vaan pyrkii olemaan yhdistysmaailman kameleontti, joka taipuu moneen.

Ranka ry:n tavoitteena on tuoda yhteen sekä popkulttuurin ilmiöistä että marginaalisemmasta vaihtoehtokulttuurista kiinnostuneita ihmisiä, toisin sanoen toimia samanhenkisten ihmisten ”verkostoitumiskeskuksena”. Kulttuurikollektiivi toteuttaa teematapahtumia ja -iltoja, sekä pyrkii lisäämään harrastajaryhmien näkyvyyttä Etelä-Pohjanmaalla.

Yhdistyksen tärkeimmän osan muodostavat Ranka ry:n hallituksen alaisuudessa toimivat alajaostot (harrastajaryhmät). Nämä alajaostot vastaavat yhdistyksen toiminnan suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta.

YKSITYISTILAISUUDET

Onko suunnitelmissa synttärit, polttarit tai muu juhla? Varataksesi tilat yksityistilaisuutta varten ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen.

Yhdistyksen Discord osoitteessa
discord.gg/fV9XDq5

Yhdistyksen Facebook osoitteessa
facebook.com/kulttuuriyhteiso.ranka

Yhdistyksen Instagram osoitteessa
instagram.com/ranka.ry

ALAJAOSTOT

Elokuvat

Elokuva-alajaoston toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla elokuvakriitikko tai asiantuntija, riittää että viihdyt elokuvien parissa. Alajaosto kokoontuu 2-4 kertaa kuukaudessa leffaillan merkeissä. Elokuvan jälkeen vapaamuotoista keskustelua ihan mistä tahansa elokuviin liittyvästä aiheesta.

Kirjallisuus

Maistuuko Ilkka Remes? Elämäkerrat vai fiktio? Romantiikkaa vai tietokirjallisuutta? Olisitko kiinnostunut vetämään lukupiiriä tietylle kohderyhmälle (esim. 25-35-vuotiaat naiset, dekkarien lukijat)? Tai mahdollisesti olla mukana järjestämässä kirjallisuuteen liittyviä teemapäiviä tai tapahtumia?

Sarjakuvat

”Elämässä tärkeintä on lista hämähäkkimiehen vihollisista.” Ehkä ei aivan näin, mutta olet kuitenkin kiinnostunut sarjakuvien maailmasta. Joko sarjakuvista taidemuotona tai tarinankuljetuksen välineenä. Olet ehkä kiinnostunut kapeammasta sektorista (esim. Marvel-supersankarit) tai sitten yleistietämys on hyvinkin laajalta alueelta.

MANGA & ANIME (MAHDOLLISESTI MYÖS COSPLAY)

Sarjakuvaa ja animaatiota nousevan auringon maasta! Oletko kiinnostunut uusimmista hiteistä tai vanhoista klassikoista? Ranka etsii innokkaita harrastajia täyttämään aukkoa myös tästä popkulttuurin ilmiöstä.

Harrastajat kokoontuvat yhdistyksen tiloissa perjantaisin.

TIETOKONE- JA KONSOLIPELAAJAT

Olit sitten vanhempi retrokeräilijä tai uusimman NHL-pelin suurkuluttaja, niin tämä on sinulle. Videopeli alajaoston toimintaa pyöritetään yhteistyössä Seiga ry:n kanssa. Harrastajat kokoontuvat yleensä joka kuukauden kolmantena keskiviikkona. Peli-iltoja järjestetään eri teemalla ja nimellä joka kuukausi. Pelailemme myös joskus viikonloppuisin. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan toimintaa!

LAUTAPELIT

Perinteisten lautapelien pyhän kolminaisuuden muodostavat Kimble, Afrikan tähti ja Monopoli. Maailmassa on kuitenkin satoja muitakin lautapelejä. Perehdymme lautapelien maailmaan ja pyrimme löytämään mahdollisimman laajan kirjon erilaisia pelejä.

Lautapeliharrastajat kokoontuvat yhdistyksen tiloissa maanantaisin.

ROOLIPELAAJAT

Ranka ry:stä löytyy oma ryhmä myös englanninkielisten roolipelien pelaajille (esim. Dungeons & Dragons). Pelinjohtajista tuntuu näissä piireissä olevan jatkuva pula. Ilmoittele, jos olet kiinnostunut tästä harrastuksesta, niin saamme kartoitettua miten laaja pelaajamäärä Etelä-Pohjanmaan alueella vaikuttaa.

MINIATYYRIPELAAJAT

Miniatyyripelaajat (esim. Warhammer, Star Wars X-wing) muodostavat hekin oman pelaajaryhmänsä. Muita peliporukoita suuremman tilan vaativat miniatyyripelaajat kokoontuvat yhdistyksen tiloissa omalla käyttövuorollaan.

Harrastajat kokoontuvat yhdistyksen tiloissa tiistaisin.

LARPPAAMINEN (LIVE ACTION ROLE-PLAYING)

Larppaaminen on roolipelaamista, jossa osallistujat omaksuvat ennalta suunnitellun kuvitteellisen hahmon ja eläytyvät tämän rooliin. Liveroolipelin eli larpin aikana pelaajat toimivat tavalla, jolla hahmo toimisi ja pyrkivät hahmon tavoitteisiin. Yleensä pelin maailman ja hahmot kehittää pelinjohtaja, joka antaa alkutilanteen, mutta ei määrää sitä mitä pelaajat pelissä tekevät. Olit sitten kokenut larppaaja tai vasta harrastuksesta kiinnostunut, yhdistyksestä löydät varmasti tiesi larppaamisen ihmeellisiin maailmoihin.